top of page
  • Iva Dražić Balov

3. Milenijsko natjecanje iz kreativne industrije

Updated: May 30, 2022

Dana 2. prosinca 2021. održano je predstavljanje idejnih rješenja na trećem po redu Milenijskom natjecanju iz kreativne industrije, a organizirao ga je Ekonomski fakultet u Osijeku i Andizet, institut za znanstvena i umjetnička istraživanja u kreativnoj industriji.



Zadatak je bio napraviti kreativni kalendar, odnosno pronaći kreativno rješenje za jednu od triju zadanih tema: mitologija, glagoljica i Put svile, a rješenje se odnosilo na pronalaženje načina da se navedene teme aktualiziraju u 21. stoljeću. Našu školu predstavljala su dva tima iz 3. f razreda pod mentorstvom profesorice Suzane Čajić,  Azbuka (Marino Kosor, Lea Matić i Karlo Žamić) i Svilene kraljice (Iva Dražić Balov, Ana Mikas i Patra Svaguša) te jedna učenica 2. a razreda, Maša Boban pod mentorstvom profesorice Josipe Vujčić. Na natjecanju smo sudjelovali na daljinu zbog nepovoljne epidemiološke situacije.


Ovo natjecanje donijelo nam je priliku za kreativno izražavanje, timski rad i upoznavanje sa svijetom poduzetništva. Probudilo je određenu dozu inspiracije, ali i samopouzdanja za sve buduće projekte. Svakako bismo ovakvo iskustvo preporučili svima koji imaju ideju koju bi voljeli pretočiti u stvarnost! Nadamo se da ćemo sudjelovati i sljedeće godine i otputovati u Osijek!

Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page