top of page
  • Laura Novak

Dnevna doza motivacije: Želiš se pokrenuti, ali ne znaš kako

Počinjem od ponedjeljka! Stvarno više neću jesti ćevape, burgere, hrskavi pomfrit, onu slasnu čokoladu od lješnjaka… Ili preukusne bakine kolače….


Da, većina nas se našla u ovakvim situacijama. Ali, jesmo li se zapitali što bi bilo kad bismo imali isklesano tijelo ili famoznu „savršenu“ liniju?


Možda ste pokušali pomaknuti te ukočene mišiće i zglobove, ali više nemate motivacije za nastavak ili samo volite gledati kako se drugi razgibavaju jer mislite da ćete ustati brzinom svjetlosti i početi, no prekine vas obavijest o novoj epizodi vaše omiljene serije na Netflixu… Nije lako natjerati se ili započeti na bilo koji način, no moramo se sjetiti koje su sve dobre i korisne strane tjelovježbe. Je li vam se ikad dogodilo da ste nešto htjeli reći, ali ste to odmah zaboravili? Sigurna sam da jest, stoga pokušajte odraditi 30-minutni trening svaki dan i vaše će pamćenje biti u vrhunskoj formi. Kako kaže izreka: „Sweat it, so you dont forget it.“


U početku sigurno neće biti lako. Radije biste se družili s prijateljima, pogledali tursku sapunicu ili nekoliko epizoda „La casa de papel“… No, ako se prisilite i uhvatite kontinuitet, vježbe postaju lakše i više ne razmišljate koliko su zahtjeve. Kad vam vježbanje postane životni stil, izgledat ćete i osjećati se bolje nego ikad.


Svaki se dan suočavamo sa stresom. Obveze su brojne, a vremena malo. No, trebate znati da vježbanje i tu pomaže. Što god vam je okupiralo glavu, trening će sve riješiti. Iako se nakon treninga osjećate iscrpljeno, vjerujte mi, sve ono što kasnije trebate napraviti bit će vam jednostavnije i lakše!


FOTO: Internet
Post: Blog2 Post
bottom of page