top of page
  • Jana Sirić Podrug

Ili Prva ili ništa: Di ćemo? Šta ćemo? Ma amo u Prvu….

Zašto baš ovdje, a ne u apsolutno bilo koju drugu školu? Meni je odabir bio lagan: francuski, novinarska, filmska i književni klub… Ma di ćeš bolje!! Nekima je kap koja je prelila čašu bio određeni predmet, nekima profesor Roško, a nekima dugačak niz izvannastavnih aktivnosti. Naravno, bilo je i onih koji su pukim slučajem “banili” na školska vrata pa se opekli odmah na prvom satu latinskog ili su definitivno utvrdili da im fizika nije jača strana. Dok su se neki pronašli i uživaju u svakom danu, drugi se još muče, ali su na dobrom putu…



Kao ni na upisu, ni prvih nekoliko tjedana nije bilo baš lako. Nova škola, novi profesori, nova ekipa, relativno stari predmeti, ali duplo teži… Pa tko to sve može izbalansirati?! Sigurna sam da ima još onih koji su kao i ja; deset različitih aktivnosti u školi, ali i izvan, prijavljeni na apsolutno sve što se može prijaviti, hrpetina domaćih i školskih radova i na vrhu svega toga još i tjelesni… i to u drugoj smjeni!? Neki su tjedne proveli upoznajući ekipu i zabavljajući se, neki su uhvatili nečiji pogled i samo im je to na pameti, neki su proplakali bar pet puta nad fizikom. Ima naravno i onih kojima dani prolaze laganini, malo izležavanje, malo izlasci, malo škole (nije ni tako loše).


I jednima i drugima, uvjerena sam, ova je prva prvogimnazijska školska godina brzo prošla. Još koji tjedan i više nećemo biti najmlađi i moći ćemo svoje „mudre“ savjete prenijeti nekim budućim uplašenim prvašićima. Pa što ako je bilo prolivenih suza ili neprospavanih noći? Ništa što se ne može popraviti! Ne treba se živcirati oko malih neuspjeha, ne smije ih se naravno niti primiti zdravo za gotovo, ali ne treba si time puno razbijati glavu. Bitno je uživati što se više može i iskoristiti vrijeme u potpunosti. To naravno ne znači svima isto… Može to biti standardni izlazak s ekipom, ali može biti i šetanje u prirodi, vježbanje, čitanje omiljene knjige, gledanje filmova i serija, pečenje kolača, slušanje glazbe, pisanje, pletenje, ma što god! Uglavnom, mislim da su svi koji su upisali ovu školu donijeli ispravnu odluku i da će stvoriti mnogo lijepih uspomena.

Post: Blog2 Post
bottom of page