top of page
  • Nikolina Bobeta

“Zasadi stablo, ne budi panj“

Dana 8.12.2021. učenici naše škole pod vodstvom profesorice Vesne Brkljačić Sršen i ove su godine dali svoj doprinos akciji udruge “Zasadi stablo, ne budi panj“.





Naime, riječ je o prvoj i vodećoj udruzi za organiziranje kampanji sadnje stabala u Republici Hrvatskoj koja djeluje već tri godine. U kampanjama mogu sudjelovati svi građani spremni na volontiranje, što uključuje ne samo sadnju, već i prijevoz ili edukaciju. Od prve aktivnosti udruge do danas zasađeno je više od 150 000 stabala i ostalog sadnog materijala.


Zahvaljujući gđi Lari Javorčić, koordinatorici udruge “Zasadi stablo, ne budi panj“ te žrnovačkoj udruzi Žrvanj koja je donirala odabrane biljke, i naši su prvaši dali svoj doprinos promicanju ekoloških vrijednosti u lokalnim zajednicama.


Vrtlari-volonteri ove su godine bili: Valentina Tudor, Enia Raos, Ante Kojundžić, ( svi iz 1.c); Josipa Vučemilo, Marta Čović, Lana Malenica i Lena Radelja (1.d); Lucija Poša, Lucija Prdić, Lucija Pavelić i Katarina Kuščević (iz 1.e); Maša Skelin, Nikolina Bobeta, i Ante Dominik Brko (iz 1.d)


Podijelili smo se u nekoliko grupa te smo u školskom dvorištu posadili: maslinu, smokvu, krušku, šipak, nešpulu, dvije lemprike, šest sadnica smilja i dvije sadnice ružmarina. Sve smo posadili po uputama gđe Lare Javorčić i prof. Brkljačić Sršen, a od pomoći nam je bio i naš domar Vedran Tukić. Nakon uspješno provedene akcije, pokupili smo sve smeće te pomeli lišće u dvorištu škole.

Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page