top of page
  • Enia Raos

Čitanjem do zvijezda

Ove su godine učenice naše škole sudjelovale u Nacionalnom projektu za poticanje i promociju kulture čitanja Čitanjem do zvijezda koji se 13. put održava pod pokroviteljstvom Agencije za odgoj i obrazovanje.



Ovo natjecanje pokrenuli su 2009. godine školski knjižničari osnovnih i srednjih škola Međimurske županije. Njegov je cilj poticanje čitanja kod učenika, posebno u ovo vrijeme kada interes za čitanje naglo pada. Svake godine određuje se jedinstvena tema po kojoj se i biraju knjige. Ovogodišnja je tema Knjiga i film, a knjige koje je trebalo pročitati su Gradovi na papiru Johna Greena, Sve baš sve Nicole Yoon i Charliejev svijet Stephena Chboskija. Također je trebalo pogledati I filmove snimljene prema istoimenim knjgama i obratiti pažnju na razlike između knjige i filma.


Na školskoj razini natjecanja 21. prosinca 2021. sudjelovalo je sedamnaest učenica od kojih su tri najbolje (Martina Kaćunko iz 3.c, Kate Jurišić iz 2.c i Enia Raos iz 1.c) odabrane da školu predstavljaju na županijskoj razini gdje su se natjecale ekipno.


Županijska razina održala se na daljinu 2. ožujka 2022. u 10:00 sati. Premda su neka pitanja bila komplicirana i zahtijevala malo više razmišljanja, uspjele smo osvojiti prvo mjesto u Splitsko-dalmatinskoj županiji te se plasirati na državnu razinu Natjecanja koja će se održati 9. svibnja 2022.


Hvala mentoricama Suzani Čajić, Gorani Matić i Svjetlani Volarević, kao i našim knjižničarkama Ani Krajinović i Sandri Baloević na pomoći u pripremanju za natjecanje.

Post: Blog2 Post
bottom of page